Liverecension: Inglorious – Sweden Rock Festival 2018-06-08

Rocken är död. I alla fall om man ska tro de flesta av de gamla rockrävarna. Kidsen nu förtiden vill ju bara plinka på en dator och ladda ner illegalt. Framför allt Gene Simmons brukar vara stor i orden om dessa frågor. Well, hade Gene och hans kollegor hört hälften av alla de grymma banden som poppat upp på denna sida av 2010-talet så skulle de inse att det är totalt felaktigt.

Ett av dessa mycket bra band är engelska (med svensk gitarrist) bandet Inglorious. Bandet har toppat listorna i hemlandet och när de ställer sig på 4Sound Stage på fredagskvällen är det inte speciellt svårt att förstå varför. Redan från inledande “Read All About It” så tänder bandet på alla cylindrar och deras sjuka sväng får en utsökt att tänka på Deep Purple och Rainbows bästa stunder. Sångaren Nathan James besitter en pipa som inte går av för hackor, och även han har den där brittiska arrogansen som Justin Hawkins från The Darkness visade upp tidigare under dagen (även om Justin vinner frontmanstävlingen alla dagar i veckan).


Den tidigare nämnda svenska gitarristen Andreas Eriksson är också en av höjdpunkterna under konserten. Han tar varje chans att fullkomligt spela skiten ur sin Telecaster. Låtmässigt så är höjdpunkterna låtduon “I Don’t Need No Lovin'” och “Holy Water” där Nathan och Andreas verkligen får briljera med sina färdigheter.

Så nej, rocken är inte död. Tack vare band som Inglorious så lever den i allra högsta grad.

Betyg:


Bäst: “I Don’t Need No Lovin’

Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter