Liverecension: The Darkness – Sweden Rock Festival 2018-06-08

Att fylla ut norra Europas största festivalscen är ingen lätt uppgift. Många band har försökt och rätt många har misslyckats på Festival Stage genom åren. På förhand så var jag lite skeptisk till om The Darkness verkligen skulle klara av det. Missförstå mig inte, jag gillar bandet skarpt men de gånger jag sett dem har de varit lite sega i starten och tystnaden mellan låtarna har blivit så lång att det tagit död på den stämning som bandets fantastiska låtar ändå bygger upp.

Men ack så fel en Linköpingsgrabb kan ha ibland. För det är inte många fel som The Darkness gör i den gassande eftermiddagssolen. Faktiskt kan jag inte komma på ett enda. Inledande “Solid Gold” och “Growing On Me” är rock n roll käftsmällar som lämnar publiken vimmelkantig och även om pauserna är kvar mellan låtarna så känns de mer charmiga än avtrubbande. Frontmannen Justin Hawkins är i högform och dansar, skuttar och falsettsjunger sig igenom konserten med en lekfull arrogans som det oftast bara är engelsmän som kommer undan med. Hans vanliga långa mellansnack som närmast kan liknas vid små ståuppnummer är för dagen väldigt nerkortade, vilket man kan tycka är tråkigt men det gör att konserten flyter på avsevärt mycket bättre och blir mer sammanhängande.


Setlisten består till störst del av låtar från bandets första platta, “Premission To Land”, men vad gör det när det är ett av 2000-talets absolut bästa rockalbum? Att Justin och grabbarna dessutom väljer att spela “Open Fire”, som enligt undertecknad är den bästa låten de släppt på 10 år, gör att denna spelning är så nära en fullpoängare som det bara går. Om de bara hade spelat “Is It Just Me”…

Betyg:


Bäst: “Love On The Rocks”, “Open Fire” och “Get Your hands Of My Woman”

Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter