Liverecension: Pestilence – Sweden Rock Festival 2018-06-08

Pestilence är ett band som jag aldrig lyssnat på någonsin under mina år som hårdrockare så vi kan direkt glömma det här med låttitlar. Jag är en aning sur innan bandet börjar för jag har precis varit tvungen att lämna min plats framför Festival Stage där Corey Taylor i Stone Sour hållit hov under cirka 40 minuter. Att då vara tvungen att lämna för att jag lovat att recensera ett band som jag inte har någon relation till känns där och då tämligen värdelöst.

Men när jag kommer in i tältet så får jag ett brutalt uppvaknande av denna kvartett från Nederländerna. Det handlar om dödsmetall men det är finess på det hela och bandet står inte och maler samma i en timme utan det finns melodier, tunga riff och bra solon så efter en halvtimme så har jag glömt bort att Corey Taylor varit kung på Sweden Rock. Pestilence levererar nämligen en riktigt bra spelning i Rockklassikertältet denna fredag.


Jag träffade Peter Tägtgren efter spelningen och han började prata om att han lyssnat på Pestilence länge och att han tyckte de var skitbra. Just där känner jag att trots mina 35 år som hårdrockare så har jag banne mig en hel genre inom hårdrocken att utforska och jag ska börja med Pestilence.


Vilka: Pestilence
Var: Rockklassikertältet, Sweden Rock Festival
När: 2018-06-08
Betyg: 4/5

Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter