Liverecension: Skindred – Sweden Rock Festival 2018-06-08

Jag vet varken in eller ut. Jag har denna dag sett ett band vid namn Skindred och jag har de senaste timmarna funderat på vad jag ska ge det för betyg. Är det möjligen en etta eller är det möjligen en femma?

Klockan är 12:00 och det är fredag på ett soligt Sweden Rock och jag upplever något som jag kanske aldrig kommer att uppleva igen. På scenen står ett band vars sångare Benji Webbe fullkomligt äger de tusentals personer som står och sitter i slänten ner mot Sweden Stage.


Musiken är en blandning av alla stilar som finns känns det och det känns ungefär som att bli överkörd av ett tåg fyllt av intryck och överraskningar. Bredvid mig står en man som är något överförfriskad men
satan vad han röjer och det är inte så konstigt med tanke på det som sker på scenen. Vi får en låt som heter ”Machine” och en annan som heter ”That’s My Jam” och trots att det är skillnader i stil så är det lika intressant att bevittna. Benji som är mörkhyad tycker att vi ska väl kunna klappa i takt trots att vi är vita. Han uppmanar dessutom samtliga att ta av sin T-shirt och svänga den över huvudet som bladen på en helikopter. Publiken ställer naturligtvis upp på det och det är en mäktig syn från min plats högst upp i backen. Och sådär håller det på i en timme.

Trots att jag suttit och skrivit denna text så vet jag inte vad jag ska ge för betyg. Det jag vet är dock att introt bestod av ”The Imperial March” från Star Wars och när spelningen var över så tar ”Nobody Does It Better” från James Bond filmen ”Älskade Spion” över. Och det är väl dagens sanning att inga andra än Skindred gör det bättre när det handlar om att väcka en publik på Sweden Rock.


Vilka: Skindred
Var: Sweden Stage, Sweden Rock Festival
När: 2018-06-08
Betyg: 4/5
Bästa låt: Kill The Power

Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter