Liverecension: The Dark Element – Sweden Rock Festival 2018-06-07

En hel del folk hade samlats för att se The Dark Elements livedebut. The Dark Element är alltså bandet med svenska Anette Olzon (ex. Nightwish) på sång och finska Jani Liimatainen (Cain’s Offering och ex. Sonata Arctica) på gitarr. Bandet var egentligen enbart ett studioprojekt men har lurats ut på vägarna för några spelningar i sommar.

Debutskivan är inte dålig men jag tycker det har gått inflation med band i den här genren så jag har inte lyssnat på den mer än ett par gånger. Därför var det roligt att höra hur bra det lät live. För att i princip aldrig ha träffats tidigare så låter bandet väldigt tight och samspelt. Anette sjunger fantastiskt bra live något hon visar framförallt i balladen Someone You Used to Know. Höjdpunkten för mig var The Ghost and the Reaper som är en riktig kanonlåt.


Vad kunde ha varit bättre då? Anettes mellansnack var på engelska och jag stör mig alltid på svenskar som pratar engelska i Sverige. Visst, det är en festival med många utländska besökare men ändå. Om de fortsätter att spela in plattor och göra livespelningar kan det bli riktigt bra framöver detta.


Betyg: 3/5
Bäst: The Ghost and the Reaper
Sämst: Blåsten som blåste upp kopiösa mängder damm.

Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link