Liverecension: Killswitch Engage – Sweden Rock Festival 2018-06-07

”Fight For Your Right To Party” med Beastie Boys utgör introt till spelningen med Killswitch Engage på Sweden Rock Festival 2018. Och party blir det till viss del när dessa amerikaner intar festivalens scen nummer två (även kallad Rock Stage i folkmun). Det är mycket folk i rörelse när bandet spelar och det märks att en förväntan byggs upp inför spelningen med Iron Maiden senare på kvällen. Första delen av spelningen ger mig inte mycket förutom att Donald Trump får sig en känga när han blir kallad ”our fucking president”.

Just där tänker jag att jag uppskattar ren dödsmetal mer när det gäller livespelningar. Det tar sig dock och när låtar som ”My Curse” och ”In Due Time” dyker upp så börjar min fot gå igång och det är ett tecken på att jag är tillfreds med det jag hör. I den här vevan så träffar jag även Max som är en av alla tusentals festivalbesökare som är på plats. Han funderar kring varför jag sitter med papper och penna och när jag förklarar vem jag är och vilka jag jobbar för så tycker han det är kul. Han både gillar och följer Rocknytt på Facebook nämligen. När han frågar mig om betyget så säger jag 12/5 och då blir det tummen upp.


Skämt åsido så hamnar inte betyget så högt men det hela kommer verkligen igång till slut och avslutande hyllningen till Ronnie James Dio blir faktiskt kvällens höjdpunkt. Summa av det hela är att Killswitch Engage trots allt ger mig en god stund i hårdrockens tecken.

[yasr_overall_rating]
Vilka: Killswitch Engage
Var: Rock Stage, Sweden Rock Festival
När: 2018-06-07
Betyg: 3/5
Bästa låt: Holy Diver

Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT