Liverecension: Pretty Maids – Sweden Rock Festival 2018-06-08

Pretty Maids spelade redan kl 13.15 och trots att det var ordentligt varmt var det rejält mycket folk som samlats framför Festival stage för att se dem. Förväntningarna var höga då de alltid levererar men det fanns även frågetecken över om Ronnie Atkins hunnit återhämta sig ordentligt från huvudskadan. Svaret kom snabbt då det var samma fart som alltid på Ronnie redan från början.

Bandet var som förväntat bra och levererade ett set med gamla klassiker varvat med nyare låtar som Kingmaker, en mycket bra livelåt, och givetvis Little Drops of Heaven. Av klassikerna fick vi höra Back to Back, Red hot & Heavy, Future World, Rodeo och avslutande Love Games. Att publiken även lyssnat på och tagit till sig de nyare skivorna märks på att allsången är lika hög i såväl Kingmaker som Back to Back.


Bandet var som väntat bra men jag har sett dem bättre och det kändes lite kort. De kunde gott ha spelat några låtar till. Om det berodde på Ronnies hälsotillstånd eller inte kan man ju bara spekulera i. En rolig detalj som många nog missade var att Allan Sørensen tappade en trumpinne under introt av Love Games.


Betyg: 3/5
Bäst: Back to Back
Sämst: Att det var så kort

Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter