ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Liverecension: Helloween – Sweden Rock Festival 2018-06-07

Helloween når Sverige en andra gång med sin Pumpkins United-turné. Vilket innebär att den nuvarande bandsättningen har återförenats med de tidigare medlemmarna Michael Kiske och Kai Hansen. Med andra ord står alla bandets nyckelmedlemmar på scenen denna varma sommarkväll på festivalens andra dag.

Redan i de inledande låtarna ”Halloween” och ”Dr. Stein” sätter sångarna Michael Kiske och Andi Deris ton för vad som komma skall under kvällen. Ungefär en och en halvtimme senare har de mer eller mindre hunnit avverka alla deras låtskatter.

Michael Kiske gör Keeper Of The Seven Keys-låtarna rättvisa. Kul att han är tillbaka och jag hoppas att denna turné inte bara är någon temporär återförening. Duetterna med Andi Deris fungerar nämligen förvånansvärt bra. Tyvärr envisades de med att genomföra trista låtar från bland annat albumet ”Time Of The Oath”. Desto bättre var det när Kai Hansen greppade mikrofonen för att framföra låtar från ”Walls Of Jericho”. Synd att det bara var ett medley. Jag hade personligen velat höra låtarna i sin helhet.

Summa summarum var det i överlag en bra show de bjöd på. Konfetti och pumpaballonger ramlade ner från skyn under fanfavoriten ”I Want Out”. Animationerna och filmerna som flimrade förbi på storbildsskärmen var med och skapade en festlig atmosfär. Vi hade definitivt en rolig stund när vi skålade tillsammans med Helloween i kvällssolen.

[yasr_overall_rating]
Betyg: 3/5
Bäst: I Want Out
Datum: 2018-06-07

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER