NYHETER
CD
BÖCKER
SKÄRSELDEN

Liverecension: Graveyard – Sweden Rock Festival 2018-06-08

18 Shares

Bara månaderna efter att de aviserade om avskedet kom de tillbaka. Troligtvis insåg de själva att rocksverige behöver denna retrorock. Nu i månaderna var de även aktuella med den rykande färska skivan ”Peace”. Kanske deras starkaste album hittills.

Live är allt sig likt – och låter som de brukar göra när de står på scenen. Batteristen Oskar Bergenheim gör ett bra jobb som ersättare av Axel Sjöberg. Nytt material varvas med gammalt och som vanligt svänger det när Graveyard får ta ton. Med anledning av alla de festivalbesökare som samlats framför Rock Stage märker man att det finns en stor efterfrågan av rytmisk bluesrock. Och Graveyard har definitivt förvaltat den genren väl.

Bland det nya materialet hittar vi bland annat låtar som den explosiva ”Walk On” och den svängiga ”Please Don’t”. Bäst respons från publiken fick de dock när de plockade fram äldre hitlåtar som ”Hisingen Blues” och ”Goliath” i repertoaren. Kanske var det rätt resonerat av Graveyard att låta majoriteten av låtarna i setlistan bestå av äldre material när de spelar på en sådan stor festival som Sweden Rock, då inte alla besökarna är inbitna fans som lyssnat in sig på det nya materialet.Albumet ”Peace” kommer med stor sannolikhet att växa med tiden. Jag ser fram emot och hoppas att få höra mer material från plattan live på kommande spelningar.

Betyg:


Bäst: Goliath
Datum: 2018-06-08

18 Shares

Relaterade artiklar

Hittade inga inlägg.
FILM
LIVE
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019 heavy metal

Följ oss på Facebook!