Liverecension: Vixen – Sweden Rock Festival 2018-07-08

Sweden Rock är ju nästan uteslutande kända för att boka band som hade sin storhetstid för 25-30 år sen, och första bandet ut på denna fredag, Vixen, är inget undantag. Jag vågar nog påstå att det knappt finns några band som spelar på årets upplaga av festivalen som osar mer 80-tal än Vixen.

Bandet sparkar igång med hiten “Rev it Up”, som för dagen är överraskande fartig och tung. Sångerskan Janet Gardner har stora delar av sin grymma röst kvar och tillsammans med resten av ensemblen utstrålar sån genuin glädje att stå på scen att det smittar av sig på publiken. Sen så hade bandet nog inte haft några problem att få igång publiken med de kioskvältar-hits som bandets katalog består av, där låtar som “How Much Love”, “Love Is A Killer” och “Cryin'” låter lika bra som för 30 år sen.


Även om covern på “I Don’t Need No Doctor” känns halvkul och gärna hade fått bytas ut mot ett originalspår så är det ändå väldigt lite som jag kan hitta att anmärka på. Vixen gör det de ska och de gör det med bravur. Allsången i “Edge Of A Broken Heart” är ett bevis på att den soldränkta publiken håller med mig.

Betyg:


Bäst: “Love is A Killer”

Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Share via
Copy link