Liverecension: Nazareth – Sweden Rock Festival 2018-06-07

Jag har under mina 35 år som aktiv hårdrockslyssnare aldrig sett Nazareth live. När de presenterades så kom det fram att Nazareth var det band som var headline på den allra första upplagan av Karlshamn Rock
Festival som är förlagan till den Sweden Rock Festival vi känner till i dessa dagar. Året var 1992 och det var en viss skillnad både på artister och publikunderlag. När Nazareth 26 år senare möter sin publik så är det enormt mycket människor som sökt sig till Sweden Stage för att bevittna detta klassiska band från Skottland.

Basisten Pete Agnew är den som har hållit bandet flytande genom åren och nye sångaren Carl Sentance visar tidigt under spelningen att den klassiska Nazarethsångaren Dan McCafferty absolut inte är saknad.


Musikaliskt börjar det hetta till direkt med låtar som ”Miss Misery” och ”Razamanaz” och det som slår mig där är att publiken inte är på tårna på det sätt som dessa klassiska låtar är värda. Det vänder dock redan i ”This Flight Tonight” och när de gör en oerhört stämningsfylld version av ”Dream On” så är det ett av de största ögonblicken för mig hittills under denna festival.

”My White Bicycle” och ”Beggars Day” drar ner det hela en liten, liten aning men det är bortglömt när vi får oerhört fina versioner av ”Hair Of The Dog”, ”Expect No Mercy” samt ”Love Hurts” där den sistnämnda är en tidlös låt.

Nazareth live 2018 är en oerhört kul upplevelse och jag är oerhört glad att även jag nu sett detta band live.


Vilka: Nazareth
Var: Sweden Stage, Sweden Rock Festival
När: 2018-06-07
Betyg: 4/5
Bästa låt: Dream On

Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter