Liverecension: Dark Tranquility – Sweden Rock Festival 2018-06-07

Onsdagskvällen var behaglig sett till temperatur. Torsdagen startar med stekande sol och ett taggat Dark Tranquility som intar Rock Stage sin vanliga tid när det gäller spelningar på Sweden Rock. Spelar Dark Tranquility på Sweden Rock så spelar Dark Tranquility klockan 12:00.

Levererar gör dom också i den stekande solen. Melodisk dödsmetal med ett oerhört driv är det vi bjuds på. ”Encircled” är en stark öppning och i tredje låten ”Clearing Skies” börja man märka av att detta kommer att bli en oerhört behaglig timme man har framför sig.


Sångaren Michael Stanne skiner lika mycket som solen och det syns på honom hur otroligt bra han mår just där och då när han får fronta sitt eget band på Sweden Rock Festival. Det är bara glada miner under alla mellansnack och han sätter sången på ett tillfredsställande sätt också.

Titelspåret från plattan ”Atoma” är en liten juvel och ”The Wonders At Your Feet” sitter som en fläskläpp en sen kväll i ungdomens glada dagar.

När han presenterar bandet så avslutar han med att presentera gitarristen Chris Amott och riffet han då river av i introt till ”Therein” är konsertens absoluta höjdpunkt. Det är vad man kan kalla gåshud.

Spelningen avslutas med ”Final Resistance”, ”Lost To Apathy” och ”Miserys Crown” och jag tror samtliga närvarande är nöjda med denna start på torsdagen.


Vilka: Dark Tranquility
Var: Rock Stage, Sweden Rock Festival
När: 2018-06-07
Betyg: 4/5
Bästa låt: Therein

Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link