Liverecension: Hardcore Superstar – Sweden Rock Festival 2018-06-06

Då det för en gångs skull inte var svinkallt framåt natten utan riktigt behagligt var det en stor publik som samlats för att se Hardcore Superstar avsluta första dagen.

Då de är ett erkänt bra liveband hade jag stora förhoppningar om en bra spelning. Senaste skivan är inte bra men innan den levererade de ett gäng stabila plattor med många riktigt bra låtar. Låtmaterial finns med andra ord att välja mellan.


De inledde på knock med Kick on the Upper Class och sedan Dreamin’ in a Casket som låt nummer tre. Där hade de publiken helt i sina händer en stund och det fortsatte riktigt bra. Tyvärr blev det alldeles för mycket spexande som drog ner tempot, framförallt när det rullades in en Hardcore Superbar på
scenen och kastades ut en massa muggar i publiken. Där dog tempot helt för att inte riktigt återhämta sig. Att direkt efter en lugn låt gå direkt på spexet i Baboon var inte heller speciellt lyckat.

Jocke är en bra sångare och entertainer men det blev helt enkelt för mycket snack om alkohol och hur vackra människorna i publiken är. We Don’t Celebrate Sundays fick det på rätt spår igen men avslutande
kanonlåten Above the Law spexades sönder totalt med nedmontering av trumsetet mitt under låten.

Synd att något som kunde blivit så bra slarvades bort på detta sätt.


Betyg 3/5
Bäst: Dreamin’ in a Casket
Sämst: Allt jävla spexande

Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter