Liverecension: In This Moment – Sweden Rock Festival 2018-06-07

Musikbranschen är en svår bransch. Det finns mängder, och åter mängder, med människor som är duktiga på att sjunga – men som aldrig får stå på en scen framför tusentals skrikande fans. Vad som skiljer agnarna från vetet – och de som brukar bli ofantligt stora artister – är de som kan fånga låtarnas känslomässiga innehåll. Det är det som många vokalister brukar sakna.

Maria Brink kan sjunga. Hon är också en jävel (notera jävel) på att vråla. Som åskådare känner man hennes frustration, inte bara genom hennes tal om att våga vara sig själv i slutet av konserten, utan att hon verkligen menar det hon sjunger. Något som är få artister förunnat.


Dramatik var vad som genomsyrade spelningen – redan från inledande ”Blood” till avslutande ”Whore”. Allt snyggt koreograferat med bakgrundsdansare och rökmaskin. Synd bara att spelningen var schemalagd mitt på ljusa dagen. Mörker hade definitivt höjt stämningen ytterligare.

Annons:

Setlistan var gedigen då de bjöd på material från de senaste åren från bandets karriär. Bra – då deras metalcoreperiod var rätt tveksam. Nu har de hittat sin identitet med de senaste tre plattorna. Även om jag så här på efterhand saknade låten ”The Gun Show”.

In This Moment ska upplevas live eller genom ett visuellt medium. Detta är ett band jag definitvit vill se mer av i framtiden. Förhoppningsvis under bättre (dystrare) väderförhållanden eller i en mörk lokal. Betyget bli ändå mycket högt.


Betyg: 4/5
Bäst: Big Bad Wolf
Datum: 2018-06-07

Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT