Liverecension: Suffocation, Sweden Rock Festival 2018-06-06

Mörkret har lagt sig över festivalområdet och mörkret griper tag i en när man i Rockklassikertältet bevittnar Suffocation. Personligen så lyssnar jag oerhört sällan på dödsmetal på plattan men jag kan verkligen uppskatta energin banden förmedlar på scen. Suffocation är inget undantag och detta New York baserade band sätter tonen direkt när de ställer sig på scenen. Att headbanga i takt är något som band i denna genre är duktiga på och en sådan liten detalj gör mig oerhört fascinerad.

Jag har heller aldrig sett en basist som ställt ner basen på scengolvet samtidgt som han headbangar. Hans namn är Derek Boyer och tillsammans med gitarristerna Terrance Hobbs och Charlie Errigo utgör han en stabil trio som på ett tryggt sätt står där tillsammans med sångaren Frank Mullen under hela spelningen. Den stackars trummisen Eric Morotti då undrar ni? Jag vet inte om det beror på min ålder men jag tycker överlag att trummorna knappt hörs nu för tiden när man är på konsert (Hardcore Superstar var ett undantag under onsdagskvällen). Att han är en oerhört kompetent trummis behöver vi dock inte orda om.


Att se Suffocation live är som att bli överkörd av en ångvält och elaka tungor skulle säga att vi lyssnade på samma låt i en timme. Visst kan dessa personer ha rätt men det finns något mer än bara growlsång i bandets repertoar. Det är ett homogent band som visar att dödsmetal definitivt fyller en funktion inom hårdrocksvärlden.


Vilka: Suffocation
Var: Rockklassikertältet, Sweden Rock Festival
När: 2018-06-06
Bästa låt: Energin i alla låtar gör att det var ingen låt som stack ut

Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter