Liverecension: Battle Beast – Sweden Rock Festival 2018-06-07

Dessa albumturnéer. Ibland avskyr man dem. Ibland älskar man dem. Allt beroende på hur bandets senaste alster blev, och hur många nya låtar de framför – såklart.
Battle Beasts framträdande under den gassande solen på Sweden Rock Festivals andra dag hamnade tyvärr i kategorin till det sämre. De prickade in båda tidigare nämnare angående vad som gör en albumturné till det sämre. Nämligen att deras senaste album inte är något att jubla över, och att de dessutom farmförde hela åtta låtar från skivan, av totalt elva låtar i setet. Däremot kan vi glädjas av att de även framförde en del äldre material.

Noora Louhimo har en fantastisk pipa. Inte bara i studion utan även live. Bandet är tajt och de gör mycket rätt och låter som de gör i studion när de uppträder live. Både på gott och ont. Själv kan jag sakna när artister inte har jättemycket publikkontakt eller inte improviserar någonting på scenen. Något som Battle Beast saknade under denna spelning.


Låtar som till exempel ”Bastard Son Of Odin” och ”Bringer Of Pain” hade lätt kunnat bytas ut mot exempelvis ”Out On The Streets” eller min personliga favorit ”Out Of Control”. När bandet går av scenen har de omkring sex minuter kvar av speltiden. Så avsaknaden av ett extranummer var stor.

Jag gillar Battle Beasts tidigare album och hoppas att få höra mer av deras äldre material under kommande spelningar. Dagens spelning blev tyvärr inte så mycket mer än bra bakfylleunderhållning.

Betyg:


Bäst: Let It Roar
Datum: 2018-06-07

Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter