Liverecension: BULLET – Sweden Rock Festival – 2018-06-06

I min recension av bandets nya skiva “Dust To Gold” så proklamerade jag att Bullet var bäst i Sverige på heavy metal. Det är också något som de bevisar inte har ändrats när det kommer till livekonserter när de äntrar 4sound Stage under onsdagskvällen.  Redan från inledande trion “Speed And Attack”, “Ain’t Enough och “Rogue Soldier” så är det pyro och eld i mängder och bandet tänder på alla cylindrar från start.

Den som sett Bullet förr vet vad som väntar och denna varma junikväll är inget undantag. Det är en lektion i hur gammal hederlig Heavy Metal ska spelas och när det kommer till showen så skulle många större band kunna lära sig en hel del i hur man underhåller en publik. För även om de kanske inte är världens tekniskt mest fulländade band och även om sångaren Hell Hofers röst inte är världens bästa, så vinner de extremt mycket på den genuina charm och spelglädje som bandet uppvisar. Det är liksom svårt att värja sig mot Hell’s femtusen “kära ni” i mellansnacket eller Hampus Klangs oavbrutna leende under konsertens dryga timme.


Setlisten för kvällen utgörs av hela 6 låtar från bandets nya skiva och även om samtliga låtar är riktigt bra så märks det att publiken vill ha det gamla klassikerna. Det är i guldkorn som “Dusk Til Dawn”, “Turn It Up Loud” och “Stay Wild” som konserten verkligen når sin höjdpunkt. När sen avslutande “Bite The Bullet” når sin kulmen med grymt stora mängder rök, eld och pyro så är det en sak som är säkert. Bullet älskar Heavy Metal, och Sweden Rock älskar Bullet.

Betyg:

Bäst: “Stay Wild”, “Rogue Soldier”

Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter