ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Liverecension: Brian Downey’s Alive And Dangerous – Sweden Rock Festival 2018-06-06

Så var det dags igen för den årliga och troligtvisa höjdpunkten för varje svensk hårdrockare (och hårdrockare världen över egentligen), nämligen Sweden Rock Festival. Vädret har ju visat sig från sin bästa sida under flera veckor och vad passar egentligen bättre att starta årets festival än lite gammal hederlig Thin Lizzy?

Brian Downey är den smått legendariske originaltrummisen i Thin Lizzy och också bandets ende konstanta medlem förutom Phil Lynott under de år som de var aktiva. Nu kuskar han runt på vägarna med tre nya grabbar i vad som inte kan beskrivas bättre än ett tribute-band, som nu som nämnt innan blir undertecknads första konsert på festivalen.

Det är egentligen svårt att misslyckas med den enorma låtskatten som Lynott skrev innan han dog. Bandet sparkar igång med grymma “Jailbreak” och det tar inte många sekunder innan publiken är med på noterna. Setlistan består av idel hits och vi bjuds på svängiga och tajta versioner av “Dancing in The Moonlight”, “Are You Ready”, “Rosalie” och alltid fantastiska “Emerald”. Något som man inte kan anklaga Brian för är att han tappat svänget så här på äldre dagar, utan konsertens stora behållning är hans ibland återhållsamma men framförallt smakfulla trumspel. Resten av bandet är absolut kompetenta, men känslan av att de suttit och tokstuderat varenda Thin Lizzy-livevideo som finns för att klä sig, röra sig och se ut som resten av den klassiska uppsättningen att det blir lite afterski känsla på det hela. Att man sedan väljer att bränna av världens bästa avslutningsduo i “Cowboy Song” och “Boys Are Back In Town” redan efter halva spelningen gör att allt som kommer efter känns lite avslaget.

Men det till trots så bli det ändå en gemytlig tillställning, för en av själva grundpelarna på Sweden Rock är ju ändå dessa band som fungerar lite som en paus i tillvaron, där man kan sätta sig i backen till 4Sound Stage, ta en öl och bara njuta av bra hårdrock. Som ett sådant band fungerar Brian Downeys Alive and Dangerous alldeles utmärkt!

[yasr_overall_rating]
Bäst: Cowboy Song är alltid lika magisk varje gång jag hör den.
Datum: 2018-06-06

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER