ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Magna Carta Cartel – Liverecension Where’s The Music 2018-02-10

Har du spöken? Då har du allt.

Magna Carta Cartel har återuppstått från askan. Bandets sångare, låtskrivare och motor Martin Persner lade bandet på is i nästan tio års tid medan han var och erövrade världen som en del i Sveriges största hårdrocksband på senare år, Ghost. Nu har dock Martin hoppad av Ghost (2016) och tagit upp MCC igen, något som resulterar i giget på Where’s The Music, det första på nästan ett decennium.


Trots att giget är lagt till 02.00 på festivalens sista dag och partystämningen innan giget är rätt avslagen, så är förväntan större. Man kan riktigt se förväntningarna i besökarnas ansikten och att folk har rest från när och fjärran för att bevittna detta i det närmaste historiska gig. Och som Magna Carta Cartel infriar dessa förväntningar. Det är atmosfäriskt, stundtals tungt och ösigt och framförallt så satans vackert. Martins röst är måhända tekniskt knapphändig, men sättet han väser ut texterna på fångar låtarnas känslor på ett fantastiskt sätt.

Att bandet bara spelar i 30 minuter är kanske något som många tycker är synd, men jag tycker det är helt rätt. Hit us, thrill us and leave us wanting more för fan vad jag vill ha mer!

Betyg:


Bäst: ”Turn”, ”Sway”
Datum: 2018-02-10
Plats: Arbis, Norrköping

353 Shares
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
No posts found with these parameters. Try to remove some filters.
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter