CD

MaidaVale – Liverecension Where’s The Music 2018-02-10

När jag såg bandet på Sweden Rock Festival för några år sen så var det ett band som hade en stor potential, men oerfarenheten lös igenom och det gjorde att konserten haltade något. Så mina förväntningar var kanske inte skyhöga när jag anlände till ett fullsmockat (igen) Saliga munken på lördagen för att bevittna bandets spelning.

Men tji fick jag. För på scenen är det ett MaidaVale som vuxit både en och fem storlekar och fullständigt äger scenen och lokalen. När jag pratar med bandets skivbolagsboss så får jag veta att de gjort över 200 spelningar sedan SRF, något som verkligen märks. Borta är alla tveksamma pauser mellan låtarna och bandet levererar tung och progressiv 70-talsflum av bästa mått under den halvtimme de lirar.

Läs även:  Liverecension: Necrophobic, Blood Of Serpents & Coffin Creep - Club Abraxas 2018-11-02

MaidaVale lyckas var hyfsat unika i en genre som är extremt övergödd och bara det är ett bra betyg. Att sedan bandet väljer att bara spela låtar från deras kommande skiva ”Madness Is To Pure” (som släpps 23e mars) är ett både vågat men också ett smart val, för låtarna är på en annan nivå än det tidigare materialet. MaidaVale är helt klart ett namn att hålla koll på i framtiden.Betyg:


Bäst: ”Deadlock”
Plats: Saliga Munken, Norrköping
Datum: 2018-02-10

Skribent
calle(a)rocknytt.net

Relaterade artiklar