ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Liverecension: Ghost – Gröna Lund, Stockholm 2017-09-29

Konsertsommaren på Gröna Lund har nått sitt slut. Så har även turnécykeln för albumet “Meliora”. Ghosts spelningar på just Grönan ikväll och Liseberg imorgon är de sista som kommer rida på tidigare nämnda albums framgång, en framgång som tagit Ghost från teatrar till arenor världen över.

I och med Melioras enorma framgång så har också bandet Ghost utvecklats till en produktion och live-akt stor nog att utmana de gamla dinosaurierna på världens scener. Kanske har detta gjort att bandet förlorat sin “underground-ondska”, och jag måste nog ändå erkänna att jag inte känner mig speciellt nära satan när de närmast omkring mig är mer svensson-barnfamiljer än långhåriga hårdrockare. Men man borde ändå inte jämföra nu och då. För bortsett allt runtikring så är det ändå en jäkligt bra show som Ghost bjuder på.


Från inledande monsterhiten “Square Hammer”, via överraskande (och grymma) “Elizabeth” och “Deus In Absentia”, publikfavoriterna “Year Zero” och “He is” till avslutande eposet “Monstrance Clock” så är Ghost på Gröna Lund 2017 en riktigt bra rockshow med allt vad det innebär. Även om de inte är kända för att variera sig speciellt så är det ändå en väloljad maskin som står framför oss denna kalla septemberkväll. Det är fullt med pyro, rök, eld och bomber och de nya ghoulsen är övertaggade och överallt på scenen. Detta gäller även Papa Emeritus III, som gör en betydligt bättre sånginsats än i våras på Hovet. Kvällen till ära är han också mer publikfriande än någonsin förut. Kanske är det för att det är hans sista ritualer, något han själv låter hintas i mellansnacket.

Sammanfattningsvis så är Ghost 2017 kanske inte det ondskefullaste du kan se på en scen. Men vill du se en show i klass med giganterna, så tveka inte.

Annons:

Ghost – Gröna Lund, Stockholm 2017-09-29

Betyg: [yasr_overall_rating]
Bäst: “Deus In Absentia”, “Absolution”

Setlist:
Square Hammer
From The Pinnacle To The Pit
Elizabeth
Con Clavi Con Dio
Per Aspera Ad Inferi
Body And Blood
Devils Church
Cirice
Year Zero
He Is
Absolution
Mummy Dust
Deus In Absentia
Ritual
Extranummer:
Monstrance Clock

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT