ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Liverecension: Foo Fighters – Vasateatern, Stockholm 2017-09-14

Senast Foo Fighters var i Sverige så var det på Ullevi 2015. En spelning där Dave Grohl ramlade av scenen, bröt benet, åkte iväg till sjukhuset och gipsade nämnda ben och kom tillbaka och avslutade showen. Den konserten kommer förevigt att stå i rockhistorieböckerna. Så när bandet är tillbaka i Sverige för en promotionrunda för nya alstret “Concrete And Gold”, passar på att göra ett hemligt gig inför endast inbjudna på intima Vasateatern, så öppnar de självklart med låten de aldrig hann spela klart den där kvällen på Ullevi, ”Monkey Wrench”.

När nämnda låt avlöses av fantastiska ”Learn To Fly” så har det en närmast flodvågsförlösande effekt, både bandet och publiken når nämligen extas på sekunden. Den känslan kommer inte heller försvinna under de två timmar och tjugotvå minuter som konserten pågår.


Det är lätt att rycka på axlarna åt Foo Fighters och säga att de har blivit ett arenaband som har planerat allt i förväg och då således att spänningen har försvunnit. Men när man ser dem såhär, på ett litet, svettigt och intimt teatergig så kan man inte låta bli att förstå att de är ett rockband i särklass.

Setlistan innehåller lagom mycket nytt från färska ”Concrete and Gold” och även om ”Dirty Water” och ”Sunday Rain” kanske inte håller riktigt lika hög klass som hitsen, så är ösiga ”Run” och fläskiga ”Sky is a Neighborhood” givna bland ”Walk” och ”All my Life”.

När sedan magiska ”Times Like These” och ”Best of You”, samt helt otroliga covern på ”Let There Be Rock” (Med Howlin’ Pelle från The Hives på sång) avslutar kvällen så kan jag inte låta bli att tänka att det här, det är nog fasen det bästa jag har sett på en scen!

Foo Fighters – Vasateatern, Stockholm 2017-09-14

Bästa låt: Times Like These

85 Shares
RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter