ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Liverecension: Steve Harris British Lion – Sabaton Open Air 2017-08-19

Att bandet British Lion ska spela på Sabaton Open Air är inte så kittlande i mina ögon. Det är däremot rätt så häftigt att se bandet med Steve Harris som basist. Vi behöver egentligen inte gå in på meriter när det gäller denne herre utan jag konstaterar helt enkelt att där står han i egen hög person precis som han gjort med Iron Maiden vid hundratals tillfällen. Denna lördagskväll har han ingen Bruce Dickinson vid sin sida och inte heller ett gitarrpar vid namn Dave Murray och Adrian Smith. Detta hindrar dock inte den gode Steve att köra samma poser som i Iron Maiden. Det hörs rätt tidigt också att det är han som spelar bas.

Sångaren heter Richard Taylor och han ligger i samma tonläge under hela spelningen. Nu stör jag mig inte på detta utan glädjen bandet visar smittar av sig även på mig. Steve Harris sjunger med i varenda låt och när han sätter upp sin bas och pepprar oss med sina bassalvor känns det nästan som man vore på en konsert med Iron Maiden. Skillnaden är naturligtvis markant om man ska jämföra med Maiden men spelmässigt är det inga fel överhuvudtaget och med facit i hand så visar sig detta vara den största överraskningen på årets Sabaton Open Air.


Som arenaband skulle detta inte funka. Däremot funkar det alldeles utmärkt som uppvärmning inför spelningen med Sabaton. Låtar som “A World Without Heaven” och “Us Against The World” är bra låtar och jag ser gärna att dessa fem herrar återkommer till Sverige inom en snar framtid.

Liverecension: Steve Harris British Lion - Sabaton Open Air 2017-08-19 1

Vilka: British Lion
Var: Sabaton Open Air
När: 2017-08-19
Betyg: 3

0 Shares
RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter