ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Liverecension: Eternal Of Sweden – Sabaton Open Air 2017-08-19

Eternal Of Sweden tilltalar mig väldigt mycket på platta med sin mer vuxna småprogressiva form av power metal. Nu efter deras spelning i Falun, så kan jag ärligt säga att de är riktigt bra live också! Rent visuellt så hade nog den mindre Bandit Stage passat bättre, då deras scendekor var ytterst sparsmakad och det blev väl mycket yta att fylla, trots att Sabatons grejor tog upp halva scenen. Men det musikaliska framförandet var absolut av hög standard från början till slut!

Inledningen på konserten var rent magnifik och hade man lyckats hålla stilen hela spelningen hade ett toppbetyg varit nära till hands. Det har både sina fördelar och nackdelar att gå ut hårt helt enkelt. Nu var inte den andra halvan av uppträdandet dåligt på något sätt, men det var inte lika övertygande som början var med trion “Ruins”, “Surrounded By Shadows” och”Heavens Gate”. Dock var Eternal Of Sweden betydligt bättre än de flesta band var under lördagen och det tackar jag ödmjukast för.


Det måste vara något speciellt i grundvattnet, hur ska man annars förklara myriaden av suveräna band och musiker som kommer från Dalarna?!

Setlist:
Ruins
Surrounded By Shadows
Heavens Gate
Angel
The Purity Inside
Eternal Fire
Cross The Line
Evil Dance
Burning With Pride

Plats: Sabaton Open Air/Lugnet/Falun
Datum: 2017-08-19

220 Shares
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
No posts found with these parameters. Try to remove some filters.
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter