ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Liverecension: Freedom Call – Sabaton Open Air 2017-08-17

Jag började lyssna på Freedom Call redan i början av 2000-talet, men detta var min allra första live-erfarenhet av bandet.
Klämkäckare musik får man faktiskt leta efter. Men hur hurtigt det än må vara, så håller de sig på rätt sida “skäms-strecket” 99% av tiden. De har under årets lopp släppt skivor som varierat från att bara vara ok till att vara riktigt grymma. SÅ mycket av upplevelsen live, har enligt min personliga smak att göra med vilka låtar de väljer att spela. Nu valde de att köra en hel del nya låtar, bland annat ett knippe från senaste “Master Of Light”. Vilket glädjer mig oerhört, då jag tycker deras senaste giv är den bästa plattan som de har gjort till dags dato.

När det kommer till ljudet, så var det klockrent spelningen igenom och oron över hur Chris Bay skulle låta live kom direkt på skam. Jag hade innan hört från flera källor att bandet ska vara lite si och så live. Men någon dålig form eller otajt spel märkte jag då inte av. Tvärtom, så lät Chris minst lika bra som på skiva och resten av bandet skötte sitt med bravur. Mellanspelet med “Hallelujah metal” eller var det “Metal hallelujah” var så där lagom kul, men budskapet var det definitivt inget fel på. Visst vore världen en mycket bättre plats om alla lyssnade på metal och framförallt slutade bråka med varandra!


Detta blev Sabaton Open Airs näst bästa power metalspelning 2017 och jag ser gärna tyskarna fler gånger i framtiden!

Plats: Sabaton Open Air/Lugnet/Falun
Datum: 2017-08-17

22 Shares
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter