ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Liverecension: Sabaton – Sabaton Open Air 2017-08-19

Det var en något kylslagen lördagskväll efter allt regnande på förmiddagen som festivalarrangörerna själva äntrade stora scenen inför en publik på drygt 7000 personer vilket var rekord för festivalen. Kylan var dock något som Sabaton rådde bot på tämligen omgående med ett rejält pyro som värmde upp en frusen stackars recensent direkt och sedan var problemet ur världen. Med tanke på att festivalen i år firade sitt tioårsjubileum var förväntningarna bland publiken stora på vad bandet skulle hitta på den här gången.

De öppnade precis som vanligt med ”Ghost Division”, en hel massa eld och ett mindre fyrverkeri. Därefter följde ”The Art of War” med ännu mer eld på scenen, bredvid scenen och mitt i publiken och sedan kom ”Blood of Bannockburn” vilket är en låt jag verkligen avskydde när skivan släpptes. Jag har dock börjat omvärdera den och tycker inte längre att den är så dålig som jag gjorde då. Hittills var det en fullt normal setlist men här började Jocke först prata om att det kommer att bli en speciell kväll och sedan började det vanliga tjafset mellan honom och Tommy om huruvida ”Swedish Pagans” är bra eller totalt värdelös vilket så klart slutade med att den spelades redan som låt nummer fyra. Därefter rullade det på med en setlist bestående av låtar de brukar spela, några låtar de i princip aldrig spelat och en massa eld. ”Panzerkampf” som inte spelats sedan The Art of War turnén dök upp och sedan spelades även ”Wehrmacht” vilket enligt bandet var andra gången någonsin. När Jocke tyckte att de spelat för många midtempolåtar ville han ha en snabb låt och så rev de av ”Screaming Eagles”. Låtarna på Svenska blev denna gång ”Carolus Rex” och den alltid lika fantastiska ”En livstid i krig”. Under ”Shiroyama” smög Chris upp bakom Jocke och välte omkull honom, satte sig på honom och började kittla honom vilket fick Jocke att börja asgarva mitt i låten men han fixade sången bra ändå. Bandet avslutade med ”To Hell and Back” och till sist ett litet fyrverkeri.


Som vanligt med Sabaton så levererade de en stabil och bra show och ett stort plus i kanten var låtlistan den här gången. Att få höra både ”Panzerkampf” och ”Wehrmacht” är ju inte något som händer varje gång man ser bandet så det var kul. Tyvärr var inte ljudet på sitt bästa humör då sången hördes inte alltid riktigt bra men det blev bättre ju längre konserten led. Om det berodde på problem med själva ljudet eller om det rent av var Jocke som hade lite problem med rösten ska jag dock låta vara osagt då det inte gick att avgöra vilket av det som det berodde på. Bandet hade som vanligt publiken med sig redan från introt hela vägen till det avslutande fyrverkeriet och jag tror inte att någon gick därifrån besviken.

Annons:

Setlist
01. Ghost Division
02. The Art of War
03. Blood of Bannockburn
04. Swedish Pagans
05. Attero Dominatus
06. The Last Stand
07. Panzerkampf
08. Sparta
09. Wehrmacht
10. Screaming Eagles
11. Carolus Rex
12. En livstid i krig
13. The Lost Battalion
14. Winged Hussars
15. Night Witches
16. Primo Victoria
17. Shiroyama
18. To Hell and Back

[yasr_overall_rating]

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
[yasr_ov_ranking start_date=2023-03-01 end_date=2023-03-31 category="6895, 7528, 17" size=small rows=99]
FÖRRA MÅNADENS RECENSIONER
[yasr_ov_ranking rows=99 size=small start_date=2023-02-01 end_date=2023-02-28 category="14, 17, 7528, 6895"]
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT