ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Liverecension: Evergrey – Sabaton Open Air 2017-08-19

När jag för två år sedan upplevde Evergrey på Sweden Rock så var jag inte speciellt imponerad. Från de spelningarna (såg även den akustiska spelningen) har det hänt en viktig sak i bandets karriär. Man har släppt plattan “The Storm Within” som är förbaskat bra och en av förra årets absolut bästa album. Trots relativt dåligt ljud så lyfter bandet i låtar som “Passing Through” och “In Orbit” från just nämnda platta. När man dessutom spelar “Monday Morning Apocalypse” så lyfter det en aning till. Varför blir det då inte den fantastiska spelning som det skulle kunna bli?

I min värld är svaret glasklart eftersom Evergrey enligt mig inte är ett liveband som tilltalar mig. Det som är fantastiskt på platta blir sämre när bandet spelar live trots att man använder sig av både tunga och snabba riff (jag går igång på sådant). Det tappas tempo efter “Passing Through” och det blir för mycket malande i konsertens slutskede där det gnids på både bas och gitarr. Bandets sångare och gitarrist Tom S Englund visar upp sig från sin bästa sida när han på typiskt Göteborgsmanér skämtar till det om både publik och att han minsann inte ska dra över sin speltid eftersom Steve Harris står i kulliserna med bandet British Lion.


Summa summarum är att det trots allt tar sig för Evergrey och det var bättre än spelningarna på Sweden Rock 2015. Får man sen bort lite av att man tappar tempo så kommer detta att bli riktigt bra nästa gång jag bevittnar bandet. För det ämnar jag definitivt att göra.

Vilka: Evergrey
Var: Sabaton Open Air
När: 2017-08-19

29 Shares
RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter