ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Liverecension: Thobbe Englund – Sabaton Open Air 2017-08-19

När jag tyckte till om Thobbe Englunds platta “Sold My Soul” så skrev jag att “det är en bit kvar tills med manskap känns färdiga”. När de nu äntrar stora scenen på Sabaton Open Air inför en stor publik (jag har aldrig sett så mycket människor framför en scen klockan 15:30 på Sabaton Open Air) så visar det sig rätt snart att den så kallade färdigheten kryper närmare och närmare. Jag har under morgonen varit iväg till Arlanda för att lämna ett band och det spöregnar under hela resan både fram och tillbaka så jag känner att det här blir en lång dag.

Det spricker dock upp och solen strålar när Thobbe Englund intar scenen med titelspåret från senaste plattan “Sold My Soul”. Det låter bra och spelglädje finns så det räcker och blir över. Att han dessutom är snabb i käften märks när han i ett mellansnack säger att för ett år sedan stod jag på just den här scenen och då kunde inte heller sångaren sjunga. Han har en poäng i just detta för är det något jag skulle vilja se i det här bandet så är det en annan sångare. Visst funkar det med Thobbe men min känsla är att det skulle lyfta sig ett par klasser om Thobbe fick koncentrera sig på att enbart spela gitarr.


Låtar som “Annihilation”, “Steel & Thunder”, “It Burns” och “Trägen Vinner” gör sig mer rättvisa på en scen än på platta och när bandet spelar “Break The Chains” så är det bra på riktigt. Falun med omnejd verkar ha hur mycket duktiga musiker som helst och bandmedlemmarna växer in i sina roller mer och mer. Det är en bra konsert jag bevittnar denna lördagseftermiddag och jag kommer garanterat att följa dessa herrar i framtiden.

Vilka: Thobbe Englund
Var: Sabaton Open Air
När: 2017-08-19

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link