ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Liverecension: Cryonic Temple – Sabaton Open Air 2017-08-16

Cryonic Temple är baserade i Borlänge och i och med att Sabaton Open Air tjuvstartar med ett gäng band som spelar i tältet under onsdagen så är Cryonic Temple ett av dessa band. Jag såg bandet som förband till Civil War på Liljan i Borlänge när Civil War hade releaseparty för plattan “Gods And Generals” och jag blev då väldigt positvt inställd till Cryonic Temple.

Därför så ställer jag mig med goda förhoppningar innan spelningen startar. Tyvärr så visar det sig att det inte alls är samma skjuts i bandet nu som det var på Liljan och det finns en del faktorer som spelar in. Det börjar med att sången inte hörs alls i början av spelningen (vilket i och för sig visar sig vara bra eftersom sångaren Mattias sjunger fel låt). Ljudet i sig är halvtaskigt genom hela spelningen och det känns osynkat mellan varven när det handlar om körsången. Och sen ligger det en keyboardmatta mellan varje låt som jag inte förstår vad den fyller för funktion överhuvudtaget.


Engagemanget är det dock inget fel på och både band och publik har extremt roligt. Det är fantastiskt kul att se och träffa hårdrockare för det blir alltid en familjär stämning. Det är inte låtarna som är problemet med detta band för låtar som “Mighty Eagle” och “Eternal Flames Of Metal” är hur bra som helst. Därför är mitt råd till Cryonic Temple att fortsätta nöta och nöta för potentialen finns definitivt även om vissa saker denna kväll gjorde att man inte nådde ända fram.

Setlist:
1. Man Of A 1.000 Faces
2. In Thy Power
3. All The Kingsmen
4. Into The Glory Battle
5. Mighty Eagle
6. Eternal Flames Of Metal
7. King Of Transylvania

Vilka: Cryonic Temple
Var: Sabaton Open Air
När: 2017-08-16

5 Shares
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter