ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Mastodon – Liverecension Bråvalla 2017-06-30

Förseningar i schemat gjorde att amerikanska Mastodon fick börja sin spelning 20 minuter senare och således även också förkorta nämnda konsert en del, vilket resulterade i att vissa låtar fick strykas från kvällens setlist. Det stod snabbt klart att de som fått stryka på foten var de äldre låtarna, till förmån för de nya. Faktum är att över hälften av kvällens låtar, sju av 13 närmare bestämt, var hämtade från bandets senaste skiva “Emperor Of Sand”.

Detta fokus på nyare material kanske inte är optimalt för att få med publiken på bästa möjliga sätt, men oavsett låtmaterial är Mastodon ett oerhört proffsigt band som med styrka och precision kan leverera ett musikaliskt framförande av högsta klass. Det är tungt, riffigt och kompetent. För att maximera upplevelsen på en festival skulle dock några fler gamla hits som kanske “Blood And Thunder” behövts i kvällens låtlista, men visst är det också beundransvärt att Mastodon har ett sådant förtroende för sitt nya alster.


Trots en så pass icke publikfriande setlist gör Mastodon ändå bra ifrån sig och bjuder på köttig och progressiv metal av högsta kaliber, även om allt inte riktigt stämde perfekt för bandet just denna afton.


Mastodon
Juno
2017-06-30

0 Shares
Proppen

Proppen

Skribent
RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter