ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Liverecension – Sonata Arctica, sist ut på Skogsröjet

Ett av alla framgångsrika finländska hårdrocksband är Sonata Arctica. De får i år avsluta Skogsröjet. Den stora frågan innan spelningen är om publiken kommer att gå hem efter Saxon eller om de stannar kvar och njuter en stund till?

Jag kan direkt konstatera att det är mycket publik som inte har fått nog av rock trots att klockan är över 01.00 den sista festivaldagen. Det är bra med folk framför scen.

Tony Kakko är har en väldigt bra röst även live och han är en engagerad sångare. Sonata Arctica levererar en rad melodiösa, sköna och musikaliskt lättillgängliga låtar i power-metalstil. Det är bra med energi på scen och framför allt basisten Pasi Kauppinen bjuder på sig själv och får något att hända tillsammans med sköna riff från gitarristen Elias Viljanen.

I intervjun som jag gjorde inför Skogsröjet så säger Henrik Klingenberg att vill man veta hur bandets musikaliska ”själ” låter så ska man lyssna på ”Don’t say a word” , ”Paid in full” eller ”Life”. Efter att nu ha hört dessa live så är de ord som jag spontant får upp ”berättande, melodiöst och stämningsfullt”.

Sonata Arctica gör en bra avslutning av Skogsröjet och det är ett band som jag nog kommer att lyssna på och se mer av framöver.

Sonata Arctica – Skogsröjet 2017-08-05
[yasr_overall_rating]

Bäst: I Have a Right
Sämst: Inget utmärkande.
Ljus: effektfullt
Ljud: Bra
Betyg: 4 av 5

Setlist:

Closer to an Animal
The Wolves Die Yong
FullMoon
Paid in Full
I Have a Right
Tallulah
Black Sheep
Life
Don´t Say a Word

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER