ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Backyard Babies – Liverecension Skogsröjet 2017-08-05

Det går ju nästan inte att prata om svensk hårdrock utan att nämna Backyard Babies. Bandet har gjort vansinnigt många spelningar genom åren och recenserats säkert 100-tals gånger. Jag tänker därför inte jämföra den här spelningen med allt de har gjort tidigare utan bara utgå från vad jag som publik får just idag, här och nu.

Att det är ös från början behöver jag väl knappt nämna. Det är mycket energi och högt tempo, inget segt mellansnack. Dregen med hoodie och cig levererar riff i mängder. Han är verkligen en entertainer med gitarr. Eller snarare gitarrer. Jäklar vilka snygga gitarrer han har! Nickes attityd lever också upp till förväntningarna. Han har en utstrålning som når ut och håller igång publiken. Eftersom allt regn som inte kommit tidigare i år har bestämt sig för att komma just idag så krävs det lite av banden för att behålla alla plastinslagna människor framför scen.


Backyard Babies - Liverecension Skogsröjet 2017-08-05 1

Backyard Babies spelar på den lilla av Skogsröjets två scener. Återigen konstaterar jag att partyband ska vara på just sådana scener som inte är 3 meter höga och långt från publiken. Här på den tightare scenen kommer de till sin rätt. Ska jag beskriva spelningen med ett ord så får det bli just “attityd”. Både musikaliskt och själva uppträdandet. Det är partyrock när den är som bäst.

Annons:

I publiken är det ett gäng som håller upp en skylt där det står ”Vi har köpt Dregen”. Detta väcker en del frågor….. Jag visste inte att han var till salu och jag undrar också vad en rockstjärna kostar 2017? Zlatan gick ju för 200 miljoner för några år sedan…… Samma pengaliga? Hur som helst så är Dregen en gitarrkonstnär precis som Zlatan trollar med bollar. Jag gör i alla fall bedömningen att han är helt ovärderlig för Backyard Babies och hoppas att han stannar där.

Backyard Babies – Skogsröjet 2017-08-05

Bäst: Brand New Hate
Sämst: Det satans vädret
Ljud: lite för mycket rundgång
Ljus: ok
Betyg: 4 av 5

Setlist:

Th1rte3n or Nothing
Dysfunctional Professional
The Clash
Brand New Hate
Bloody Tears
Highlights
A Song For The Outcast
Star War
Bombed (Out of My Mind)
Nomadic
Abandon
Minus Celsius
Look at you

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FÖRRA MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT