ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Liverecension: Krokus – Skogsröjet 2017-08-05

En publik tapprare än den under Krokus får man fasen leta länge efter. Det regn som ihärdigt håller i sig under stora dela av lördagen når här sin kulmen och det fullkomligt öser ner med ovillig styrka under hela konserten. Bandet är dock oberörda av detta skyfall och äntrar scenen med dunder och brak med ”Long Stick Goes Boom”.

För undertecknad som inte är superinsatt i just Krokus så kan man inte låta bli att bli imponerad av bandet som är grymt tajta och speciellt sångaren Mark Storace vars pipa är minst lika Bon Scott-grym som den var under 80-talet. Setlistan innehåller de flesta stora hits som bandet har mäktat med under deras mer än 40-åriga karriär, med ”Easy Rocker”, ”Tokyo Nights” och ”Screaming In the Night” för att nämna några. Dock tycker jag att valet av att spela 3 covers är ett ganska konstigt val på en festival när man har en timmes speltid. Att dessutom en av bandets bästa låtar ”Headhunter” blir utkonkurrerad av den uttjatade ”Mighty Quinn” är för mig rätt oförståeligt.


Men med det sagt så är det en imponerande spelning av bandet och hade de skippat coversen och spelat mer eget material så hade betyget höjt sig ett snäpp. Nu blir det istället följande betyg: Bandet 3/5, publiken 5/5 och regnet -38/5

Betyg:[yasr_overall_rating]

Bäst : ”Long stick goes Boom”

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT