ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Liverecension: Pretty Maids – Skogsröjet 2017-08-05

Danskarna Pretty Maids (som näst intill blivit svenskar med tanke på hur ofta de är här) sparkar igång sin konsert straxt efter Imperial State Electric och det regn som anslöt under föregående spelning håller i sig även under denna, även fast det gör ett kort uppehåll under bandets inledning med ”Mother Of All Lies” och ”Kingmaker”.

Som nämnt innan så är Pretty Maids så pass sverigebekanta vid det här laget att de praktiskt taget skulle kunna vara svenskar. Och kanske är detta något som gör att dagens spelningen inte sticker ut något nämnvärt, det känns lite som en dag på jobbet. Men med de urstarka hits som Pretty Maids ändå besitter i låtar som ”Back To Back”, ”Red Hot n Heavy” och ”Yellow Rain” så är det svårt att trampa fel. Ronnie Atkins är ändå en såpass grym sångare att han klarar att lyfta en spelning på egen hand.


Det är ändå avslutningen som är bäst denna eftermiddag, när ”Little Drops of Heaven”, ”Future World” och ”Love Games” bildar ett kraftpaket som gör att man glömmer bort ”dag på jobbet”-känslan. Dessutom så lovar Ronnie att de kommer tillbaka i höst och spelar hela Future World-skivan, så för Pretty Maids-älskaren blir det ingen lång väntan denna gången heller.

Annons:

Betyg:[yasr_overall_rating]
Bäst: “Future World”

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
[yasr_ov_ranking start_date=2023-03-01 end_date=2023-03-31 category="6895, 7528, 17" size=small rows=99]
FÖRRA MÅNADENS RECENSIONER
[yasr_ov_ranking rows=99 size=small start_date=2023-02-01 end_date=2023-02-28 category="14, 17, 7528, 6895"]
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT