NYHETER
CD
BÖCKER
SKÄRSELDEN

Liverecension: Saxon – Skogsröjet 2017-08-05

89 Shares

Som en gammal vän en gång sa: Saxon är alltid Saxon. Där hade han ändå en poäng, för har man hållt på i närmare 40 år och släppt kvalitetsläpp efter kvalitetsläpp så har ju en viss rutin infunnit sig, man vet helt enkelt vad man pysslar med. Och är det något som lördagens headliner kan, då är det att bjuda på en heavy metal show som heter duga.

Bandets setlist är in i det närmsta identisk med den som bandet framförde på Sweden Rock festival tidigare denna sommar och med tanke på att det är bandets femte (!) festivalspelning i Sverige denna sommar så kanske det hade varit kul med ett och ett annat wildcard i setlistan. Men hitsen är ju ändå där och publiken tänder på alla cylindrar i låtar som ”Power And The Glory”, ”747 Strangers In The Night”, ”And The Bands Played On” och ”Princess Of The Night”. Likt en general domderar Biff Byford publiken och hans röst är som ett fint vin, jag förvånas alltid hur förbenat bra han sjunger trots att karln är 66 år.

Kvällens absoluta höjdpunkt kommer i alltid lika fantastiska ”Crusader” och bandet avslutar konserten och Skogsröjet 2017 (nästan i alla fall) med ”Denim & Leather”. Och även om det kanske inte är den bästa Saxon konserten som jag har bevittnat så är det ändå så; Saxon är alltid Saxon.Betyg:

Bäst: ”Crusader”.

89 Shares

Relaterade artiklar

POPULÄRT JUST NU
FILM
LIVE
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019 heavy metal

Följ oss på Facebook!