ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Liverecension: The Darkness – Skogsröjet 2017-08-05

När regnet äntligen har lättat så är det dags för ett av festivalens största band, tillika höjdpunkten för mig själv, nämligen brittiska The Darkness. Efter en något stel förbandsspelning till Guns n Roses tidigare i somras ( som snarare berodde på en dryg publik än bandet själva) så är förväntningarna minst sagt höga på att bandet ska leverera på den nivån som jag vet att de kan göra.

Och som de gör det! Öppningen med ”Black Shuck” och ”Growing On Me” är rockmagi och även nya singeln ”All The Pretty Girls” imponerar och sitter som handen i handsken bland resten av låtarna. Mycket av The Darkness storhet stavas sångaren Justin Hawkins. De andra medlemmarnas coolhet till trots så är det Justins sex-appeal, karisma och brittiska humor som lyfter bandet både en och två nivåer.


Mellansnacket är som alltid fyllt med komediguld och hålls idag på en lagom nivå, då det ibland kan dra ut i det längsta laget. När det dessutom blandas med urstarka låtar som ”One Way Ticket”, ”Givin’ Up”, ”Love Is only A Feeling”, ”I Believe In A thing Called Love” och ”Get Your Hands Off My Woman” så är det receptet som gjorde The Darkness megastora för 14 år sen, och som också håller de på den grymt höga nivån än idag.

Betyg:

Bäst: ”Love Is Only A Feeling”, ”Givin Up”

69 Shares
RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter