ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Ugly Kid Joe – Liverecension Skogsröjet 2017-08-05

Ugly Kid Joe var stora på 90-talet och många känner nog igen låten Cats in the Cradle som länge har varit en av mina favoritlåtar. De startade 1989, upplöstes 1997 och återförenades 2010. Sedan dess har de gjort ett antal spelningar även i Sverige. Stilen är funkig hårdrock.

Konserten inleds med ett långt instrumentalt intro. Sen drar det igång på allvar. Alla i bandet känns taggade men trummisen Zac Morris spelar i en egen liga och har en enorm intensitet! Han bidrar starkt till den positiva helhetsupplevelsen.

Whitfield Crane (sång) känns först lite ”off” men efter några låtar förstår man hans stil och det visar sig att han bjuder på bra energi och utstrålar äkta spelglädje. Han spexar en del och bjuder bl a spontant upp Rocknytts fotograf Martin Pavicic på scen vilket ju alltid är uppskattat. (600 bilder togs uppe på scen!! Bilder kommer inom kort.)

Publikkontakten är jättebra och Whitfield har en personlig dialog med många i publiken. Detta gör att det trots ösregnet känns motiverat att stå kvar. Något som bandet visar viss förvåning över efteråt. Den svenska publiken är inte så bortskämd med fint väder……Ugly Kid Joe visar på ett föredömligt sätt att man inte behöver vara mindre publikvänlig bara för att man har ett känt namn från förr. Detta är ett av de få ”återuppståndna” band som jag helt och fullt kan rekommendera att se live. Helt klart värt det!

Låtarna sitter och känns lika relevanta idag som för 20 år sedan. Det märks att stora delar av publiken är fans från bandets förra storhetstid. Förutom sina egna låtar kör de även ett par covers, bl a “Ace of Spades”.

En riktigt bra spelning som överraskade positivt!

Ugly Kid Joe – Skogsröjet 2017-08-05
[yasr_overall_rating]

Bäst: Everything About You
Sämst: Ösregnet under hela konserten
Ljus: Bra
Ljud: Mycket bra
Betyg: 4 av 5

Set list

Neighbor
Jesus
CUST
Panhandlin´
No One Survives
Devil´s Paradise
So Damn Cool
Cat´s In The Cradle
I´m Alright
Milkman´s Son
Goddamn Devil
Ace of Spades
Funky Frensh
Everything about you

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER