ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Liverecension Apollo – Nu under eget namn på Skogsröjet

Apollo måste vara en av de artister på Skogröjet som har bredast erfarenhet av att stå på scen. Han har också enligt mig en av de i särklass bästa svenska rockrösterna. Det han bjuder på idag är en blandning av nytt och gammalt från olika band han spelat/spelar med och från sin solodel. Han ger också nyligen avlidna Chris Cornell en hyllning genom ”You know my name”.

Personligen gillar jag hans nya låtar bäst. Apollo måste naturligtvis vårda både sina ”gamla” fans och alla de fantastiska låtar han varit med och jobbat med tidigare men som eget varumärke är han stark i sig själv. Rösten, låtarna, sin personlighet – han har allt! Det är därför man vill se honom live. Han levererar på topp så fort han sjunger.

Apollo är trygg och avslappnad på scen men kanske är det just det som gör att den sista edgen i uppträdandet saknas. Som tidig festivalspelning är uppträdandet helt ok men inte tillräckligt tight för högre totalbetyg.  Saknar energin som bl a försvinner mellan låtarna.

Jag gillar att keyboardisten fått en frontplats. Detta är en yrkesgrupp som i vanliga fall får jobba i det dolda, i värsta fall inte ens synliga på scen. Jag tycker att det säger en del om Apollo som artist – han respekterar alla i sitt band och låter dom få ta den plats de förtjänar.

Sammanfattningsvis så var det en trevlig spelning med riktigt bra låtar men nästa gång jag ser Apollo ska det vara på en klubbspelning där det blir mer intimt och där han som sångare får briljera närmare publiken.

Apollo – Skogsröjet 2017-08-05
[yasr_overall_rating]

Bäst:Power
Sämst: Energin
Ljus: Dagsljus
Ljud: Mycket bra
Betyg: 3 av 5

Setlist:

Liberate Yourself (Apollo)
Revolution For the Brave (Apollo)
Mercenary Man (Firewind)
Falling To Pieces (Firewind)
Power (Apollo)
Hard Road (Spiritual Beggars)
Turn The Tide (Spiritual Beggars)
Sweet Magic Pain (Spiritual Beggars)
You Know My Name
Black Ravens Cry (Evil Masquerade)
Maniac (Firewind cover)

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER