NYHETER
CD
BÖCKER
SKÄRSELDEN

Yngwie Malmsteen – Liverecension Skogsröjet 2017-08-04

137 Shares

Så är det således dags för fredagens headliner, the one and only Yngwie J Malmsteen. Sveriges kanske mest mytomspunna rockstjärna gör ett utav ytterst få framträdanden på hemmaplan, och jag är själv nästan barnsligt spänd på att se om han verkligen kommer att vara precis så som man har hört, sådär rockstjärnedryg och världsfrånvänd som bara Yngwie kan vara.

Och alla mina förhoppningar slår minsann in, för till tonerna av Rising Force så står han där, omgiven av rök till synes ensam på scenen, med sin vita strata svingad runt halsen redan innan första versen sätter igång och mitt 13-åriga gitarristjag blir nästan lite tårögd. För han är ju ändå en gudabenådad gitarrist, med fingrar så snabba att man blir yr bara av att se de två första låtarna. När han kom på 80-talet så slog han ner som en bomb i gitarristvärlden och något i mig kan inte låta bli att ta på mig nostalgiglasögon och bli 13 år igen.

Men ska man ta av sig nostalgiglasögonen och ta på sig kritikerglasögonen så är Yngwie Malmsteen 2017 inte speciellt bra. Han solar bort tre fjärdedelar av låtar, så att det tillslut är nästan omöjligt att urskilja vilka låtar det egentligen är han spelar, bortsett från kanske ”Far Beyond The Sun” och inledande ”Rising Force”. Att sen hans kompband är rätt otajt (Ja, han har ett kompband, de står bara så långt bak på scenen som är fysiskt möjligt) gör att konserten aldrig lyfter, utan den stannar vid Yngwies flinka fingrar. Det är något som funkar i en tiominutersvideo på YouTube, men under en timme och en kvart en kall augustikväll i Rejmyre så blir det rätt tradigt, något som publiken verkar hålla med om då den halveras under konsertens gång.Betyg:


Bäst: Far Beyond The Sun

137 Shares

Relaterade artiklar

FILM
LIVE
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019 heavy metal

Följ oss på Facebook!