ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Amaranthe – Liverecension Skogsröjet 2017-08-04

Förra gången jag såg Amaranthe live så var det med Chris-Adam Sörbye (Smash Into Pieces) på sång tillsammans med Elize. Numera är det Nils ”Nisse” Molin (tidigare Dynazty) som står för den kompletterande sången. Mer om detta lite längre fram.

Giget inleds med ett mäktigt intro, rök och mangrann headbanging på scen. Alla är svartklädda vilket ju inte är något uppseendeväckande på en hårdrocksscen. Jag hoppas varje gång jag ser Amaranthe att Elize ska ha några av de mer utmärkande kläderna hon ofta har utomlands. Och JA, jag vet att det bara är för att hon är kvinna som jag tar upp detta. Och NEJ, det är inte sexistiskt! Jag är bara ute efter den ultimata showen och då spelar scenkläderna roll.


Henrik Englund Wilhelmsson med sitt utmärkande growl är en viktig del av Amaranthe, både musikaliskt och på scen. Hans attityd och scenspråk ger en tyngd och han är jäkligt duktig på att kommunicera med publiken.

Annons:

Nisse Molin har en väldigt ren och ganska klassisk hårdrocksröst som absolut fungerar men det kommer nog ta ett par lyssningar att vänja sig för inbitna fans. Han gör en stark insats och interagerar på ett självklart sätt med de andra i bandet. Hans röst funkar också bra ihop med Elizes fantastiska stämma.

De melodiösa låtarna levereras utan några större överraskningar. Till näst sista låten hoppar större delen av publiken i takt med bandet vilket får tolkas som ett gott betyg. Många älskar Amaranthe och det är ett band som alltid levererar. Idag varken mer eller mindre än de brukar men de förtjänar ett högt betyg.

Amaranthe – Skogsröjet 2017-08-04
[yasr_overall_rating]

Bäst: Henrik
Sämst: Amaranthe har en tendens att bli aningen förutsägbara
Ljus: Bra show
Ljud: Mycket bra
Betyg: 4 av 5

Set list:

Maximize
Boomerang
Hunger
Invincible
1.000.000 Lightyears
True
Fury
On The Rocks
Automatic
The Nexus
Play Video
Amaranthine
Call Out My Name
Digital World
That Song
Drop Dead Cynical

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
[yasr_ov_ranking start_date=2023-03-01 end_date=2023-03-31 category="6895, 7528, 17" size=small rows=99]
FÖRRA MÅNADENS RECENSIONER
[yasr_ov_ranking rows=99 size=small start_date=2023-02-01 end_date=2023-02-28 category="14, 17, 7528, 6895"]
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT