ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Corroded – Liverecension Skogsröjet 2017-08-04

Ett band på Skogsröjet med en trogen publik är Corroded och det är bra med folk framför scen även den här kvällen. Det här är musik som uppmuntrar till headbanging och gitarristen Thomas Andersson går all in från start. Per Soläng är som vanligt en respektingivande klippa bakom trummorna och Bjarne Elvsgård på bas har en skön attityd på scen.

De går på hyfsat tidigt på kvällen och de får tjata lite för att få igång publiken ordentligt. Men visst är det ett antal som skrålar med i de mer kända låtarna. Corroded bjuder på en skön samling varav många är från det nya albumet Defcon Zero. De nya låtarna skiljer sig inte så mycket i stilen mot det äldre materialet. Giget håller en musikalisk jämn kvalitet rakt igenom.


Hårdrock, stämsång, sköna riff och stor kraft i en riktigt bra kombination är så som jag skulle vilja sammanfatta kvällens spelning. Det jag personligen gillar med Jens Westin är att han har en så bra balans mellan sång, growlbas och attityd.

Det här är ett band som gör sig på festival. De tilltalar en bred grupp hårdrockare som gillar tyngd utan att det blir death. Det är också skönt med band som har insett att mellansnack är till för att engagera publiken och detta gör bandet bra och okonstlat med en lagom portion humor.

Showen sticker inte ut direkt utan är ganska traditionell i sin utformning med ljus och rök, men med ett band som Corroded behövs det inte, musiken och den pondus som bandet har på scen räcker långt. De levererar alltid och är ett riktigt bra liveband. Har du missat Skogsröjet så kan du se dom på ett antal andra festivaler och gig under året.

Corroded – Liverecension Skogsröjet 2017-08-04
[yasr_overall_rating]

Bäst: Att de spelar både gammalt och nytt
Sämst: Inget som sticker ut.
Ljus: Helt ok för att vara dagsljus
Ljud: Bra!
Betyg: 4 av 5

Set list:

Carry Me My Bones
Gun And a Bullet
More Than You Can Chew
Believe In Me
Fall Of a Nation
Time And Again
Burn It To The Ground
Retract and Disconnect
I Am The God
Age Of Rage
6 ft Of Anger

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT