ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Smash Into Pieces – Liverecension Skogsröjet 2017-08-04

Smash är en grupp under stark utveckling. Från att ha varit ett bra och hyfsat lättsmält rockband är de idag ett helhetskoncept där Apocalypse DJ spelar en stor roll och musiken är en genomtänkt blandning av rock och teknik.

Smash går på tidigt Skogröjets första dag och nackdelen med detta är att ljuset och Apocalypse DJ inte gör sig lika bra som på kvällen. Detta kan ju inte bandet hjälpa men det drar ner helhetsupplevelsen tyvärr.


Apocalypse DJ inleder som alltid med att kommunicera med publiken på sitt eget språk bakom trummorna. Sen drar det igång med Turn it down och Higher.

Annons:

Banjo och Chris-Adam jobbar aktivt med att få igång publiken och de lyckas hyfsat. En nackdel med Bandit Stage är att den är väldigt hög vilket gör interaktionen med publiken lite svårare. När regnet börjar droppa är det i alla fall tydligt att många är Smash-fans och de allra flesta står kvar och lyssnar under sina ponchos.

Chris-Adams röst är för dagen något rivigare än vanligt men det är absolut inget negativt. I intervjun efteråt skyller han detta på sitt ovanligt nyktra tillstånd. För oss andra brukar det kanske vara tvärt om, fest=whiskeyröst men inget är helt normalt när man pratar om Smash Into Pieces…….

Samspelet mellan bandmedlemmarna är aningen tunnare än vad jag hade önskat och de tappar lite tempo mellan låtarna. Detta hör sannolikt ihop med att det är svårt även för artisterna att hitta riktigt samma energi kl. 13.00 på dagen som kl. 22.00 på kvällen. Smart drag av Chris-Adam att ta en publikselfie mitt i giget för att få publiken att samlas tightare framför scen.

En helt ok festivalspelning och låtarna är riktigt bra men mitt tips är att se Smash på en ”vanlig” spelning i en lokal där deras grej gör sig bättre.

Smash Into Pieces – Skogsröjet 2017-08-04
[yasr_overall_rating]

Bäst: Stronger
Sämst: Att det är dagsljus
Ljus: Festival dagtid…
Ljud: riktigt bra
Betyg: 3 av 5

Setlist:

Turn it down
Higher
Rock N roll
Let Me Be Your Superhero
My Cocaine
Animal
Yolo
Stronger
Merry Go Round
Disaster Highway

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
[yasr_ov_ranking start_date=2023-03-01 end_date=2023-03-31 category="6895, 7528, 17" size=small rows=99]
FÖRRA MÅNADENS RECENSIONER
[yasr_ov_ranking rows=99 size=small start_date=2023-02-01 end_date=2023-02-28 category="14, 17, 7528, 6895"]
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT