ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Liverecension: Alice Cooper – Liseberg 2017-07-26

Liseberg är fullkomligt fullpackat med folk i alla åldrar som kommit för att se den gamle skräckmästaren Alice Cooper på Lisebergs stora scen. Dagens stora snackis är förstås Alice’s överraskande uppdykande på Sticky Fingers scen dagen innan. Jag var en av de fårskallar som trots att jag hade chansen missade den spelningen. Men har jag väntat på att se honom igen sedan 1989 så kan jag gott vänta några timmar ikväll.
Alice och hans band inleder med pondus då de river av Brutal Planet med en bas som är så hög att det skakar i asfalten. No More Mr Nice Guy och Under My Wheels tar vid och det står klart att bandet är mer än bara ett vanligt kompband. Men trots att det är så mycket som tre gitarrister på scen (Nita Strauss, Ryan Roxie och Tommy Henriksen) så är det trummor och bas som hörs mest under flera låtar.

Vi bjuds som väntat på monster, utkastade sedlar med Alice Coopers ansikte på, fåniga dockor, pinsam konstdans, tvångströja och naturligtvis den sedvanliga halshuggningen med giljotin. Bortsett från att rösten är kraxig i Poison och svenskfavoriten He’s Back så är det en exceptionellt underhållande och proffsig spelning. Vi får dessutom höra en uppdaterad version av Pain från bortglömda Flush the Fashion. Jag är uppriktigt överraskad över hur jäkla pigg gubben fortfarande är, och jag hade gärna hört mer än en låt från den lika pigga nya plattan (som släpps imorgon).
Jag går från spelningen mer än nöjd. Det var – som sig bör – djävulskt kul, men läskigt? Nja… Det är ju trots allt barn i publiken.


[media-credit name=”Foto: Martin Pavicic” align=”alignnone” width=”550″]Liverecension: Alice Cooper - Liseberg 2017-07-26 1[/media-credit]

Alice Cooper – Liseberg 2017-07-26

Publik: In i helvete fullknökat. 20 000 pers.
Bäst: Ballad of Dwight Fry i tvångströja och extranumeret Scool’s Out tillhör årets konsertupplevelser.
Sämst: Det hade inte skadat att plocka bort de lite träiga Lost in America och Woman of Mass Distraction ur repertoaren.
Betyg: 4/5

Liverecension: Alice Cooper - Liseberg 2017-07-26 2

[media-credit name=”Foto: Martin Pavicic” align=”alignnone” width=”550″]Liverecension: Alice Cooper - Liseberg 2017-07-26 3[/media-credit]

Setlist:

1. Brutal Planet
2. No More Mr. Nice Guy
3. Under My Wheels
4. Lost in America
5. Pain
6. He’s Back (The Man Behind the Mask)
7. Billion Dollar Babies
8. The World Needs Guts
9. Woman of Mass Distraction (Inkl. gitarrsolo av Nita Strauss)
10. Poison
11. Halo of Flies (inkl. trumsolo av Glen Sobel)
12. Feed My Frankenstein
13. Cold Ethyl
14. Only Women Bleed
15. Paranoiac Personality (Ny låt)
16. Ballad of Dwight Fry (Inkl. del av Killer)
17. I Love the Dead
18. I’m Eighteen
19. School’s Out (Extranummer)

RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FÖRRA MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter