ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Taake – Liverecension Gefle Metal Festival 2017-07-15

Jag inledde den andra och sista dagen med att titta på black metal inne i Gasklockan och jag avslutade densamma på exakt samma sätt. Nu var det inga andra än det mäktiga Taake som stod på schemat. Efter att ha blivit fullkomligt överkörd av frontmannen samt bandfadern Hoest och hans mannar på Black Christmass i vintras och delat ut en fullpoängare var det tveklöst så att mina förväntningar var skyhöga och således var det också som upplagt för en besvikelse. Jag hade velat se Taake i flera år inför spelningen i Norrköping och blev då fullkomligt bortblåst av hur extremt bra det var.

När norrmännen inleder sin spelning i Gävle med en furiös version av “Nordbundet” står det klart att bandet är precis lika bra som sist, men överraskningsmomentet finns så klart inte där nu när de snarare bekräftar något jag redan vet än förvånar mig med att vara bättre än förväntat. Vidare bjuds vi på fantastiska versioner av låtar som “Umenneske”, “Orm”, “Hordalands Doedskvad” och “Du Ville Ville Vestland”. Avslutande “Fra Vadested Til Vaandesmed” presenteras med att Hoest säger “nästa låt heter… farbror Melker, vet du vad?!” och fortsätter på linjen han även var inne på i december när han bland annat pratade om Carolas julskivor på Black Christmass.


Det är en enorm publikrespons i den till bredden fyllda Gasklockan och Hoest och hans bandkamrater tycks vara genuint tacksamma över stödet. I gengäld bjuder de på en perfekt avslutning av festivalen med black metal i världsklass. Total pondus från början till slut, där de står på rad längst fram på scenen med varsin fot på respektive monitor och så självklart äger världen, där och då, en natt i Gävle.

Betyg:

[yasr_overall_rating]

Taake
Gas Stage
2017-07-15

Proppen

Proppen

Skribent
RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT