ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Dark Funeral – Liverecension Gefle Metal Festival 2017-07-15

Svenska Dark Funeral har nästa år existerat i ett kvarts sekel och i år var det 21 år sedan bandet släppte sin debutplatta ”The Secrets Of The Black Arts”. Sedan dess har bandet med enda kvarvarande originalmedlemmen och bandfadern Lord Ahriman hunnit bli legender inom black metal och ett av de allra mest populära banden inom genren. Vi är många som har lyssnat i timtal på bandet och framförallt tror jag att Dark Funeral för mig och fler har varit en av de första bekantskaperna och riktiga inkörsportarna till den hårdare och mer extrema musiken.

Om det finns något som kan klassas som ”folkkär black metal” är det just detta Dark Funeral ägnar sig åt, omtyckta och uppskattade av de flesta. Bandets höga ställning och väl tilltagna budget i livesammanhang tillåter dem att ackompanjera sitt framträdande med en hel del eld och pyroteknik, vilket gör att samtliga sinnen blir stimulerade och underhållna denna afton.

Vi som varit med ett tag har sett Dark Funeral många gånger och kanske inte är lika imponerade av dem nu som när vi var små, men jag måste verkligen säga att bandet tycks ha fått en nytändning samt en injektion av mer aggressivitet och ondska iochmed intåget av den nya sångaren Heljarmadr (Cursed 13, Domgård, Grá) som gör en mycket bra insats.

Denna nytändning tycks även ha smittat av sig i studion, då bandet nyligen prisats för sitt senaste och förvånansvärt vitala alster ”Where Shadows Forever Reign”. Låtarna från nämnda platta smälter oerhört bra in bland övriga klassiker och trots att bandet varit med länge nu så känns det onekligen som att Dark Funeral har en spännande framtid framför sig om de kan bygga vidare på den nya energi som tycks ha tillförts i ett band som ibland tycks gå lite på rutin.

Betyg:

[yasr_overall_rating]

Dark Funeral
Fire Stage
2017-07-15

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER