ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Bloodbath – Liverecension Gefle Metal Festival 2017-07-15

När det kommer till svensk dödsmetall och kanske egentligen dödsmetall överlag finns det få band i genren som är lika legendariska och framgångsrika som Bloodbath från Stockholm. Bildat för nästan 20 år sedan av idel välkända profiler som till exempel Mikael Åkerfeldt och Dan Swanö återstår idag två originalmedlemmar i form av Jonas Renkse och Anders Nyström.

Det senaste tillskottet i bandet är Nick Holmes på sång, som hämtats från Paradise Lost. Trots hans solida insats när det kommer till det rent vokala kan jag inte låta bli att likt tidigare klaga lite på hans scenframträdande. Det är dels ofta lite lojt, men framförallt är det i mina ögon och öron alldeles för snällt och trevligt för genren. Visst behöver inte alla offra getter på scen, men när en dödsmetallsångare bäst kan beskrivas som ”artig” när han står indränkt i blod saknas det åtminstone hos mig en viss edge.

Låtmässigt finns det verkligen ingenting att klaga på eller sakna då samtliga av Bloodbaths skivor är bland det bästa som gjorts inom genren, så när bandet sätter ihop en setlist borde det egentligen bara vara att blunda och peka med samma succéartade slutresultat. En klassiker som givna avslutaren ”Eaten” har väl till exempel de flesta hört oavsett om de lyssnar på dödsmetall till vardags eller ej.

Musikaliskt är samtliga medlemmar i Bloodbath av yppersta världsklass, så självklart låter allt oklanderligt. Dock tycker jag inte riktigt att det någon gång tänder till riktigt ordentligt och även om publiken tycks uppskatta Bloodbath är det ändå med en till synes försiktig optimism gillandet uttrycks och det blir aldrig vilt eller kaotiskt.

Någon fanatisk dödsdyrkan blev det kanske aldrig tal om, men väl en bra dag på jobbet inför en alldeles lagom nöjd publik för ett av de proffsigaste och bästa banden inom genren.

Betyg:

[yasr_overall_rating]

Bloodbath
Goat Stage
2017-07-15

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER