ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Baroness – Liverecension Bråvalla 2017-06-30

Först ut för yours truly den tredje dagen av Bråvalla var den amerikanska kvartetten Baroness från Georgia. Trots relativt tidig speltid och således ett påfallande ljust och soligt väder lyckas det bli riktigt gemytlig stämning, då Baroness likt samtliga band jag kom att se denna dag huserade inne i tältet som skänkte sina inhuserade akter ett behagligt mörker som snarare för tankarna till en klubb framför en utomhusfestival.

Just stämningen är nyckelord när det kommer till att beskriva Baroness spelning, då det skapas ett väldigt fint band mellan den intresserade publiken och det spelglada bandet. Det är mycket nytt material som avhandlas och även om detta är fullt förståeligt med tanke på Baroness framgångar de senaste åren, som att till exempel låten “Shock Me” nominerats till en Grammy, hade jag personligen ändå mer än gärna hört mer av det äldre materialet. Det är under dessa mer tunga tongångar som jag tycker att bandet blommar ut och kommer till sin fulla rätt, även om försäljningssiffror och popularitet snarare pekar mot att det är bandets sentida och mer postrockiga sound som gör dem mest rättvisa.

Sådant kan självklart diskuteras till döddagar, men oavsett går det att konstatera att även ett lite mjukare Baroness är oerhört kompetenta. Nya gitarristen Gina Gleason gör ett bra jobb och känns redan som en självklar medlem av detta talangfulla band som bjöd en mycket nöjd publik på något av det mest genuina som lär ha spelat på Bråvalla detta år.

Baroness – Bråvalla 2017-06-30
[yasr_overall_rating]

Proppen

Proppen

Skribent
RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER