ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Danzig – Liverecension Bråvalla 2017-06-29

När jag såg Danzig på Sweden Rock Festival för sju år sedan tyckte jag att det var en helt klart bra spelning, men redan året efter på Getaway Rock Festival i Gävle var det någonting som hade hänt då kvalitén sjunkit drastiskt. Av det Danzig visade nu på Bråvalla har det uppenbarligen varit fortsatt fritt fall sedan dess. Det är nästan svårt att beskriva med ord hur uselt det här var och ni kanske tror att jag överdriver, men beakta att jag då faktiskt uppskattar Danzig något enormt både i Misfits och som soloartist och då framförallt den tredje soloplattan “How The Gods Kill” som firar 25 år och får en framträdande plats i aftonens setlist.

Trots ett i grunden gediget låtmaterial finns det verkligen ingenting som kan rädda detta debacle. Glenn Danzig kommer ut med någonting som han själv säkert skulle beskriva som energi, men som i själva verket bara är övertaggning och överkompensation för en bristande sånginsats. Bandet låter styltigt och otajt samtidigt som sångaren själv tycks vara andfådd som om han sprungit ett maraton redan efter den andra låten och under större delen av konserten orkar han inte sjunga hela ord. Det är bara något slags trött gubbflås som viskas fram för att ibland brytas av med ett vansinnesskrik helt utan röstkontroll. De få gånger det kommer fram någonting som kan liknas vid sång är det något slags skevt parningsylande från en inavlad prärievarg som ekar över de östgötska fälten.


När spelningen är slut har uppskattningsvis 80% av publiken redan lämnat olycksplatsen och jag avundas verkligen dem som slapp se hela den här tågkatastrofen till ursäkt för något som ska kallas musik. Glenn Danzig är och förblir en legend, men det han och hans band bjöd på under Bråvalla var inget annat än en tragisk uppvisning i hur en bäst drar ett stolt arv i smutsen fullkomligt och totalt.

Annons:

Danzig – Bråvalla 2017-06-29

Proppen

Proppen

Skribent
RELATERADE ARTIKLAR
MÅNADENS RECENSIONER
FÖRRA MÅNADENS RECENSIONER
FILM
LIVE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT