Treat – Liverecension Sweden Rock Festival 2017-06-10

Näst sista band ut på 2017 års Sweden Rock Festival är inga mindre än klassiska Treat. Bandet som verkligen fått en revival på senare år med urstarka ”Coup De Grace” och färska ”Ghost Of Graceland” har fått den något otacksamma uppgiften att spela samtidigt som headlinern In Flames. Detta är något som dock inte verkar störa varken bandet eller publiken, för det är tämligen välfyllt framför 4Sound Stage när bandet kickar igång med ”Ghost of Graceland” från sistnämnda skiva med samma namn.

Det är framförallt de nyare låtarna som lyser starkast ikväll. Låtar som ”Paper Tiger” och ”Roar” är det bästa som Treat någonsin har skrivit och det är också de som river ner störst bifall från publiken. Det är tyvärr något som gör att när bandet väl spelar låtar från sin 80-talsperiod så blir de inte lika stora fullträffar och jag kan egentligen inte låta bli att vänta otåligt tills de spelar nästa rökare från ”Coup De Grace”. Men de stora hitsen ”Get You On The Run” (med den odiskutabelt bästa allsången framför 4Sound Stage i år) och ”Conspiracy” får ses som de undantag som bekräftar regeln, för där visar både bandet och publiken upp sig från sin allra bästa sida.

Treat blev aldrig lika stora som de kanske borde ha blivit under 80-talet, men såhär i efterhand går det inte att sticka under stolen med att kvaliteten alltid funnits där. Speciellt inte när bandet avslutar konserten på topp med fantastiska kioskvältaren ”Skies Of Mongolia”. Bättre sent än aldrig, som man brukar säga!

Betyg: [yasr_overall_rating]
Bästa låt: ”Roar”

Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER