Saxon – Liverecension Sweden Rock Festival 2017-06-10

Saxon är aldrig dåliga. Vissa spelningar är Saxon rent av fantastiska. Biff Byford är en av de bästa frontmän som vi har inom hårdrocken. När han spontant utbrister ”I fuckin love Sweden Rock” så visar publiken genast att kärleken är besvarad. Bandet öppnar med tre sentida låtar i form av ”Battering Ram”, ”Let Me Feel Your Power” och ”Sacrifice” innan första slagdängan från 80-talet dyker upp. Det är ”Motorcycle Man” där Biff talar om att ”this is for all the fuckin’ bikers” följt av hans kända skratt.

Saxon har roligt denna lördagskväll på Sweden Rock och jag räknar ut att de spelar nio av sina titelspår. Det titelspår jag saknar är ”Unleash The Beast” men denna fantastiska platta är som vanligt inte representerad överhuvudtaget. Biff har en liten spontan tävling där publiken ska jubla för att välja någon av låtarna ”The Eagle Has Landed” eller ”Broken Heroes”. Det slutar naturligtvis med att Biff utbrister ”fuck it we play them both”.

Saxon är inte bara ett bra hårdrocksband på scen. De har dessutom en låtskatt som inte är av denna värld och denna kväll får vi höra arton av deras låtar. Då ska man ha i åtanke att jag lätt skulle kunna lista arton andra låtar som kunde ha spelats. Att se Scorpions framföra ”Wind Of Change” kan kännas oerhört tråkigt dessa dagar men att se Saxon spela ”747 (Strangers In The Night)” eller ”Princess Of The Night blir aldrig tråkigt.

Sammanfattningsvis så är Saxon inte fantastiska denna kväll. De är heller inte lika bra som de var på Sabaton Open Air förra året. Men det är ett sjukt stabilt gäng som avslutar min festival 2017. Jag tackar Saxon för denna upplevelse och jag vet att jag kommer att stå även på en framtida konsert och spela luftgitarr till ”Princess Of The Night”. Hagberg säger härmed tack och adjö från Sweden Rock Festival 2017 och jag kan lova att jag är på plats även nästa år.

[yasr_overall_rating]
Vilka: Saxon
Var: Rock Stage (Sweden Rock Festival)
När: 2017-06-10
Bäst: Princess Of The Night
Sämst: Titta gärna om det står någon bakom när man fimpar en cig

[foogallery id=”48340″]

Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER